Equipaments

 

SALA D’ACTES DEL CENRE CULTURAL  / BIBLIOTECA JAUME VILA I PASCUAL

C/ Major, 51

El Centre Cultural és un gran casal d’aire neoclàssic, construït l’any 1877.

La segona planta l’ocupa majoritàriament la Sala d’Actes, una espaiosa sala amb motllures, pintures i cel ras del 1877. A la planta baixa hi trobem la Biblioteca Jaume Vila i Pascual. L’actual estructura i els usos que té els devem al projecte de reforma que es va dur a terme l’any 1988.

CASTELL DE GELIDA / PLAÇA DEL PEDRÓ

Camí del Castell

El castell de Gelida constitueix un molt bon exemple del procés històric dels nostres castells, especialment pel que fa als del territori de la Marca. Iniciada la seva construcció dins el segle IX, és documentat des del segle X juntament amb l’església dedicada a Sant Pere, la qual va ser parròquia del poble fins el 1871.
El conjunt és propietat de l’Ajuntament de Gelida des de la seva adquisició el 1968, mentre que l’església continua sota titularitat parroquial. A la plaça del Pedró, situada a la part més alta, s’hi organitzen diversos actes culturals, el més destacat dels quals és el concert de Músics de Gelida al Castell, que s’organitza cada 14 d ‘agost.

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA / PARC DE LES ESCOLES VELLES

Sant Lluís, 21-23 

Casal d'estiueig de la família Valls, construït l'any 1891, envoltat de jardí. A partir de la Segona República fa ser habilitat com a escola. La seva funció com a centre d'ensenyament va durar fins l'any 2002. És un edifici de planta quadrada, amb torratxa, i una interessant tribuna de planta poligonal amb baranes modernistes, afegida posteriorment.

Actualment hi trobem la seu de l’Escola Municipal de Música, inaugurada l’any 2014.

Al voltant de l’escola hi trobem el Parc de les Escoles Velles, que acull, principalment a l’estiu, una part de l’activitat cultural del municipi. 

TERRASSA DEL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL FUNICULAR

Mossèn Martí Mariné, 9

El Centre d’Interpretació acull una exposició permanent dedicada al funicular, que en recull la història i alguns dels elements més representatius. El Centre també és un espai d’informació per als visitants sobre els recursos turístics del poble i el territori.

Amb vistes a Montserrat, la terrassa que complementa el Centre s’utilitza, en determinades ocasions, com a escenari de propostes culturals de petit format.

CENTRE CÍVIC L’ESCORXADOR

Plaça Josep Ros, s/n

Aquest equipament data del 1945 i l'obra original és de l'arquitecte Josep Ros i Ros (Martorell (1885-1951). Utilitzat antigament com a escorxador, l’any 2010 es va reformar i convertir en Centre Cívic. A l’interior hi trobem un espai polivalent on s’hi organitzen alguns actes de mitjà/petit format i un espai diàfan utilitzat, de vegades, per a exposicions. A l’estiu, la plaça exterior acull alguns concerts i altres activitats culturals.

ESPAI 1880: ANTIC VESTÍBUL DE LA CASA DE LA VILA

Barceloneta, 8-10

Aquesta sala s’utilitza, principalment, com a espai expositiu. Ocupa, com diu el seu nom, el que havia estat el vestíbul de la Casa de la Vila, abans que es reformés i es girés, l’any 2004. La major part de l’any s’hi poden veure, també exposats, el Drac de Gelida i el Cérvol Diabòlic dels Diables de Gelida.

SALÓ ESPECTACLES UCG

C/ Major, 10-12

Aquest equipament és de titularitat de la Unió del Casal Gelidenc. El Saló d’Espectacles és una gran sala polivalent, amb escenari i galliner, la qual s’utilitza per una àmplia varietat d’actes, lúdics, festius i culturals. Es troba situat annex a l’edifici que acollia l’antiga seu de la Societat Coral d’Artesans “el Coru”, construït l’any 1917.

PISTA JARDÍ UCG

Av. Onze de setembre, 36

Es tracta d’un espai a l’aire lliure, titularitat de la Unió del Casal Gelidenc. L’activitat cultural que s’hi desenvolupa es concentra al període estiuenc, tot i que la resta de l’any hi ha servei de bar a les mateixes instal·lacions.